joyce-van-altena

Joyce van Altena
Joyce van Altena maakt furore met het Nederlandse dames VII team. Is vanaf de oprichting betrokken bij onze Academy en zet voelt zich nauw betrokken bij het jonge vrouwelijke talent wat dagelijks traint op de Academy.
Dat Joyce zich inzet voor de Academy is voor haar iets natuurlijks, lees maar wat ze er zelf over zegt:
“Als klein meisje liep ik altijd mee met de jongens, als één van de jongens, bij rugby club Hilversum, waar onze vaders rugbyden op zondag. Zo ben ik mee gaan trainen en uiteindelijk begonnen met wedstrijden spelen, eerst in de jeugd en later bij de dames. In het eerste seizoen werd ik gevraagd voor de NL 15 selectie en heb het EK in Frankrijk en in Spanje gespeeld. Niet lang daarna werd de A status behaald door de 7s meiden in Boekarest en belde de coach: “of ik geïnteresseerd was?”. Natuurlijk was ik dat, rugby is mijn grootste passie, daar je werk van te mogen maken is een droom die uitkomt! Dat is natuurlijk iets wat ik alle studenten van de Rugby Academy MiddenOost van harte gun. Vandaar ook mijn betrokkenheid bij deze geweldige groep talenten.
Als ik nog een waarde van Rugby mag benadrukken dan is het wel deze: “Het team, daar draait alles om, je kan niet zomaar opgeven! doorzetten, positieve instelling en discipline”.
Tijdens een van de eerste voorlichtingsavond heb ik verteld hoe het is om als rugbytopsporter te leven. Ik vindt het te gek dat ik van zo’n geweldige Academy ambassadeur mag zijn. Ik zal mijn uiterste best doen om alles wat ik van rugby en topsport weet over te brengen op onze talenten.”