Sven Bulens

 

Trainer Sven
Rugby is a mindset! If you are not growing anywhere, you are not going anywhere. Don’t be a good player, be a GREAT player!

Dit wordt Sven zijn tweede jaar aan de RAMO. Hij is een groot voorstander van; “Eerst weten waarom je iets doet, om daarna te leren hoe je het moet doen”

Sven is op 8-jarige leeftijd gestart met rugby bij RC Eemland en heeft tot zijn 17e voor de jeugd gespeeld. Vanaf zijn 17e tot zijn 31e jaar heeft hij voor RC Eemland 1 gespeeld op positie 2,7,8,9 en 10. Ook heeft hij voor Pril Oranje (Onder 14), Klein Oranje (Onder 16), Jong Oranje (Onder18), Nederland U21 en het Nederlands team gespeeld. Hij heeft twee WK’s gespeeld met Jong Oranje en was captain van Jong Oranje op het Wereld kampioenschap in 1998 in Wales. Dit was samen met het spelen voor de Marauders in Hong Kong het hoogtepunt uit zijn rugby carriere. Sven heeft een studie sportmanagement afgerond in Groningen. Na zijn afstuderen is Sven een wereldreis gaan maken en heeft rugby landen als Australië en Nieuw Zeeland bezocht. Sven is werkzaam geweest als bedrijfsleider van verschillende health- en sportcentra in Nederland en heeft een brede sportkennis.
Op zijn 14e is Sven begonnen met training te geven aan de TBM afdeling van RC Eemland. Na de TBM heeft hij ook trainingen gegeven aan de cubs, junioren en colts van RC Eemland. Op 21 jarig leeftijd werd Sven de jongste coach van het senioren 1e klasse team van RC Eemland waarmee hij in die periode de nationale beker heeft gewonnen. In 2007 hoorde Sven tot de eerste lichting geslaagde level 3 trainers. In die periode heeft hij een stage gelopen bij Pierre Villepreux in Frankrijk.

Na jaren zelf te hebben gespeeld in de ereklasse heeft Sven de keuze gemaakt om verder te gaan met het trainersvak. Hij starte in 2011 bij RC Spakenburg en bij de studenten vereniging in Amsterdam (ASRV Ascrum). De studenten maakte hij in zijn eerste seizoen kampioen van de 2e klasse. Hij heeft het 1e team van Ascrum in 3 seizoenen van de 2e klasse naar de ereklasse gebracht. Dit kunstje deed hij in vergelijkbare mate bij RC Spakenburg waar hij Spakenburg in 1 seizoen van de 3e klasse naar de 2e klasse bracht.

Sven is momenteel met zijn level 4 bezig. Een level waar je alleen aan kan deelnemen als je hier door bond voor wordt uitgenodigd. Recentelijke heeft de Nederlandse Rugby Bond Sven gevraagd bondscoach te worden van Nederland Onder 17. Hij zal dit seizoen tijdens de RDD dagen in Amsterdam gaan scouten om volgend seizoen met de selectie aan de slag te kunnen