Training 11 september 2012

De 2e training in het bestaan van de Rugby Academy en ik ben maar eens gaan kijken wat onze pupillen moesten doorstaan zo vroeg in de morgen. En, ik moet zeggen dat het een behoorlijk pittige training was. Zowel Shaheen als Andy hadden er duidelijk zin in en wisten onze spelers flink bij de les te krijgen met een stevige warming-up. Daarna werd er vooral geoefend op de basis vaardigheden zoals passen en balbehendigheid, waarin je gaande de training al een duidelijke verbetering kon zien. Het aantal gevallen ballen liep, zeker na de “burpies”, flink terug.

Aan het eind van de training mochten de spelers nog even een op een worstelen om de bal, wat een flink aantal bezweette hoofden – en voor mij als toeschouwer – een behoorlijk hilarisch tafereel opleverde.

Na het aanschouwen van de training heb ik als leek toch de indruk gekregen dat er in deze groep spelers heel veel talent zit (dat wisten we natuurlijk ook wel) maar ook dat de trainingen van Shaheen en Andy aansluiten bij de behoefte van de spelers en dat ze een duidelijk plan hebben om onze spelers individueel en als groep naar een behoorlijk hoger niveau te tillen.