Wat een evenement!

Wie ambassadeur wil zijn moet pijn leiden?
Wie ambassadeur wil zijn moet pijn leiden?

Het evenement van 13 mei 2013 schrijven we bij in de analen van onze Academy als een heel bijzondere en vooral super geslaagde dag! Niet alleen konden we onze 2 nieuwe ambassadeurs presenteren aan de massaal toegestroomde pers, we konden ook de nieuwe talenten die volgend schooljaar klas 2 van de Academy gaan vormen van harte verwelkomen in ons midden.

 


Na de gloedvolle speeches van (wat een geweldige sprekers) Willem de Jong (NRB) en Cors Westerdijk (CVO ’t Gooi) was het de beurt aan de verassing van de dag voor onze talenten, TIM VISSER!

Tim, nu officieel één van de ambassadeurs van onze Academy, wist uit eigen ervaring precies te vertellen hoe moeilijk het is om alles te geven voor rugby en dat dan ook nog te combineren met school. In Tim zijn toespraak vertelde hij dat hij nu ook nog studeert en dat het hem zwaar valt om die studie te combineren met zijn carrière als top rugby speler, maar dat het wel heel belangrijk is om een goede opleiding te hebben voor na je rugby carrière.

De volgende verrassing was natuurlijk de presentatie van nog een bijzondere ambassadeur, Daniëlle Oerlemans! Niet alleen moeder van een topsport talent maar zelf ook een echte sportvrouw! Daniëlle vertelde dat zij vroeger ontzettend graag de mogelijkheden had willen hebben die onze talenten nu hebben om te kunnen trainen en een echte sport opleiding te kunnen volgen. Omdat Tim veel in het buitenland is heeft Daniëlle de zware taak op zich genomen om er zoveel mogelijk te zijn voor de talenten van de Academy en wat belangrijker is…. ze zal niet alleen een ambassadeur zijn voor ons, maar ook een echte mascotte! Ze wacht alleen nog op het mascotte pak dat de spelers haar beloofd hebben.

Na het officiële gedeelte gebeurde dan eindelijk waar alle talenten zich van te voren al flink op verheugd hadden, de training met beide jaargangen van de Academy onder leiding van Tim. In het uur training werd er ineens echt hoge school rugby geoefend en kwamen er buitenlandse technieken ter sprake die fanatiek opgepakt werden en nu al tot het vaste repertoire van onze talenten behoren.

Nadat alle pers en hun camera’s waren verdwenen en we eindelijk als Academy onder elkaar waren hebben we op het terrein van RC Hilversum het feestje nog even voortgezet, met lekker onderling een balletje gooien en daarna nog een hapje eten van de BBQ. Dat de drank tijdens dit deel van de bijeenkomst beschikbaar werd gesteld door RC Hilversum was een geste die we behoorlijk op prijs stelden en waar we, naar goede rugby traditie, ook flink gebruik van hebben gemaakt.