Wintertraining

Onze 18 deelnemers van de Rugby Academy MiddenOost hebben 12 maart jl. hun laatste wintertraining gehad. Gedurende een periode van twee maanden hebben zij onder de enthousiaste begeleiding van meervoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioen Jiujitsu leraar Ruben Assmann (www.assmann.homespot.nl) bij Sportschool Van Hellemond in Hilversum een op rugby aangepast trainingsschema gevolgd.

De toegepaste oefeningen en vaardigheden richtten zich specifiek op valtechnieken, pak, worstel- en ontwijkvaardigheden en manieren om lichaamsbalans en spiergroepen te ontwikkelen. Het doel hiervan is om onze jonge rugbyspelers atletisch verder te ontwikkelen en individuele talenten diverser toe te passen.

Ruben Assmann: “Het is een bijzondere groep sporters, wat me opgevallen is dat ze ondanks hun relatief jonge leeftijd al zeer geconcentreerd en gemotiveerd met sport bezig zijn. De hele groep, niemand uitgezonderd, is zeer gedisciplineerd en de verhoudingen onderling zijn goed. Het was erg leuk om te dit te doen en als de mogelijkheden er zijn, doe ik het graag volgend jaar weer met deze of een nieuwe groep.”

Voor meer informatie over Jiujitsu trainingen:

Ruben Assmann: 0613470612